Barn & Ungdom

Equmenia Tureholmskyrkan är Tureholmskyrkans ungdomsförening. Vi är en del av Tureholmskyrkan Sösdala, men också en del av equmenia. Equmenia är samlingsnamnet på allt det lokala barn- och ungdomsarbetet inom Equmeniakyrkan (tidigare Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan).

Equmenia Tureholmskyrkan bedriver barn- och ungdomsverksamhet som söndagsskola, barnkör, scouting, ungdomskör, samt tonårsverksamhet. Utöver detta organiserar vi också andra arrangemang som sommarcaféer på Skoghus, Luciafirande, konserter, läger etc. All vår verksamhet utgår från mottot ”Jesus Kristus är Herre”. Grunden för vår verksamhet är tron på Gud, men det är inget krav på att vara kristen för att få vara med. Alla är välkomna!

Equmenia Tureholmskyrkan drivs av en styrelse samt ett 20-tal ledare. Arbetet med barn- och ungdomsverksamheten sker i nära kontakt med församlingen och dess anställda.

Allt ledarengagemang i Equmenia Tureholmskyrkan är ideellt; det är alltså ingen ledare som får betalt för sitt arbete här. Det finns dock annat som kostar pengar, t ex våra lokaler, vårt material, det ätbara som då och då bjuds under våra aktiviteter och de medlemsavgifter vi betalar till Equmenia. Vår verksamhet finansieras främst av gåvor, verksamhetsbidrag, samt de pengar vi tjänar på vissa av våra arrangemang. Den som blir medlem i Equmenia betalar också en medlemsavgift på 150 kronor per termin. Som medlem får du vara med i alla grupper i Equmenia Tureholmskyrkan och omfattas även av vår försäkring under den tid du tillbringar i vår förening.

Välkommen!