Tureholmskyrkan

Vill du vara med och bygga vår nya förskola?

Sedan 1991 har Hässleholms kommun bedrivit förskoleverksamhet i Tureholmskyrkans nedervåning, men ett nybygge gör att denna verksamhet flyttar ut. Tureholmskyrkans församling väljer nu därför att fortsätta driva förskolan, men i egen regi. Vi vill skapa en trygg plats där barnen känner sig sedda och värdefulla och där den kristna värdegrunden får genomsyra det vi gör. 

Vi söker därför en förskolechef, förskollärare, barnskötare samt en kock. Mer information om de olika tjänsterna hittar du nedan. 

Vid frågor om tjänsterna kontaktar du:

Ordförande församlingen Mattias Mohlin 0760-353962, mattias.mohlin@gmail.com 

Förskollärare Rebecka Einarsson 0768-565207, rebecka.einarsson@telia.com

 

Förskolechef

Har du en längtan och vilja att bygga upp en verksamhet från grunden och arbeta vidare med utveckling? Vill du vara en viktig kugge i att ge varje barn en möjlighet att utveckla ”sitt bästa jag”? Har du förmågan att se medarbetares förmågor och skapa en inspirerande och inkluderande miljö?

Vi söker nu en engagerad förskolechef som vill vara med och starta upp och forma vår vision om en kristen förskola med musikprofil.

Arbetsuppgifter

Som förskolechef kommer du att leda förskolans pedagogiska arbete med fokus på läroplanen och de nationella måleni nära samarbete med dina medarbetare. Genom ett målinriktat och tydligt ledarskap kommer du att ha en aktiv roll i att bygga upp och utveckla förskolan. I arbetet ingår det leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer samt det systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbetet. Förutom verksamhetsansvar, har du också ansvar för personal och ekonomi. Du kommer att arbeta med strategiska frågor för verksamheten såväl som operativt arbete inom ditt ansvarsområde som chef men också som pedagog i barngruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vågar tänka nytt och vill anta utmaningen att bygga upp, leda och driva! Det är viktigt för oss att du har en kristen livssyn. Du ser möjligheter och är lösningsfokuserad. Du har en fot i det operativa arbetet och en i det strategiska, och har mycket god förmåga att knyta ihop medarbetarnas kompetenser, verksamhetens mål och förskolans styrdokument för att nå bästa måluppfyllelse.

För att leda och utveckla andra har du god självkännedom, mod och empatisk förmåga. Ditt ledarskap kännetecknas av lyhördhet och förmågan att utifrån dialog med medarbetare, barn och vårdnadshavare tillämpa ett tydligt ledarskap. Du ser mångfald som en möjlighet och främjar ett tillåtande klimat där prova och gör om ses som en viktig del i utvecklingen. Av vikt är att kunna bygga nätverk med bl a externa aktörer som kommunen. Vidare har du lätt för att organisera och utöva administrativa arbetsuppgifter.

Du har en relevant högskoleutbildning. Då det ingår verksamhets-, personal- och ekonomiansvar vill vi att du har erfarenhet av detta. Du har god kännedom om förskolans styrdokument samt erfarenhet av utvecklingsarbete.

Erfarenhet av pedagogiskt arbete i arbetsledande ställning ses som meriterande, liksom erfarenhet av privat förskola i arbetsledande ställning eller som styrelseledamot. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller annan likvärdig vidareutbildning.

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde: Sommaren 2019 enligt överenskommelse.

Övrigt: Provanställning
Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Ansökan i form av CV och Personligt brev skickas till: forskola@tureholmskyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 2019-03-04

 

Förskollärare

Är du en öppen och nytänkande förskollärare som vill vara med och bygga upp en ny förskola?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss får du möjligheten att tillsammans med ledning och kollegor bygga upp och utveckla en ny förskola! Arbete med mål, riktlinjer, rutiner osv kommer att vara viktigt initialt arbete.

I arbetet ingår att jobba med lärmiljöer som inspirerar och lockar till nyfikenhet, utforskande och lek. Att ge barnen stort utrymme att påverka sin dag och sitt lärande är en viktig del av ditt arbete. Du arbetar utifrån förskolans läroplan och utmanar barnen att utvecklas genom att lyssna och reflektera över deras tankar för att skapa inspirerande utmaningar och lärmiljöer. Du deltar aktivt i leken för att förstå vilka lärandeprocesser som försiggår i leken och synliggör dem genom pedagogisk dokumentation med hjälp av digitala lärverktyg.

Vi ser arbetsglädje som viktigt och det kollegiala lärandet är en självklar del av det pedagogiska arbetet och vi skapar kunskap tillsammans.

Hos oss får du möjligheten att driva det pedagogiska arbetet under goda förutsättningar för planering och reflektion. Hos oss får man lov att prova nytt!

Kvalifikationer

Vi söker dig som med hjälp av din glädje, lust och kreativitet vill göra skillnad för varje barn genom ett inspirerande pedagogiskt arbete!

Du är legitimerad förskollärare, men om du har arbetat flera år eller nyligen tagit examen är inte avgörande. Det viktigaste är att du brinner för ditt jobb och är trygg i rollen. Av stor vikt är också att du haren kristen livssyn. Då förskolan har musikprofil vill vi att du har musikkunskap och/eller erfarenhet av att utöva musik i lärandesituation.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag hos oss har du förmågan att utveckla lärandemiljön utifrån barnens behov och intresse samt en öppen inställning. Du har förmågan att tänka nytt och du gärna delar med dig av dina kunskaper till andra. Din förmåga att skapa bra relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare är mycket god.

Du trivs med eget ansvar och kan anpassa dig och ditt pedagogiska ledarskap efter de olika situationer du ställs inför. Att följa forskning tycker du är spännande och du omsätter gärna teorierna i praktiken. Likaså ser du värdet av den pedagogiska dokumentationens möjligheter gällande planering och utveckling av barnens förmågor.

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde: Augusti 2019 enligt överenskommelse.

Övrigt: Provanställning
Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Ansökan i form av CV och Personligt brev skickas till: forskola@tureholmskyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 2019-03-04

 

Barnskötare

Är du en öppen och nytänkande barnskötare som vill vara med och bygga upp en ny förskola?

Arbetsuppgifter

Som barnskötare hos oss får du möjligheten att tillsammans med ledning och kollegor bygga upp och utveckla en ny förskola! Arbete med mål, riktlinjer, rutiner osv kommer att vara viktigt initialt arbete.

I arbetet ingår att jobba med lärmiljöer som inspirerar och lockar till nyfikenhet, utforskande och lek! Att ge barnen stort utrymme att påverka sin dag och sitt lärande är en viktig del av ditt arbete. I samspel med dina kollegor utvecklar du verksamheten på förskolan och du låter de digitala verktygen ingå som en naturlig del i det pedagogiska arbetet. Vi ser att du visar på kunskap och intresse för att skapa inspirerande lärmiljöer som är utmanande och inbjudande.

Vi ser arbetsglädje som viktigt och det kollegiala lärandet är en självklar del av det pedagogiska arbetet. Vi skapar kunskap tillsammans och det gör vi bl a genom att prova nytt, våga misslyckas och prova igen!

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner en genuin glädje att arbeta i förskolan och som vill vara med att bygga upp och utveckla vår verksamhet. Du drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för lärande för barnen!

Du har fullgjord gymnasieutbildning inom barn- och fritid eller motsvarande samt några års erfarenhet som barnskötare. Det är viktigt för oss att du har en kristen livssyn samt är trygg i din yrkesroll.

Då förskolan har musikprofil är det särskilt meriterande om du har musikkunskap och/eller erfarenhet av att utöva musik i lärandesituation. Det ses också som meriterande om du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation. Gillar du att följa forskning inom förskolans område och gärna omsätter detta i praktiken ses detta som en merit.

Du delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper och har god förmåga att skapa ett gott arbetsklimat. Din initiativförmåga är god och du testar gärna nytt för att utveckla dig själv liksom arbetsplatsen. Vidare är din förmåga att skapa bra relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare är mycket god.

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde: Augusti 2019 enligt överenskommelse.

Övrigt: Provanställning
Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Ansökan i form av CV och Personligt brev skickas till: forskola@tureholmskyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 2019-03-04

 

Kock

Inspireras du av att ge en god matupplevelse för förskolebarn? Vill du bli en del av ett team som bygger en ny förskola?

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår planering av matsedel och arbete med alla förekommande sysslor i köket. Du ansvarar för beställningar och att ha hand om köksbudgeten. Tillsammans med kollegorna på förskolan utvecklar du måltidspedagogiken och matupplevelsen. En del av dagen kommer du också att arbeta i barngruppen.

Kvalifikationer

Du är utbildad kock/kokerska och har ett par års erfarenhet från liknande arbete. Det är viktigt att du är väl förtrogen med egenkontroll, livsmedelshygien samt att du är insatt i livsmedelsverkets riktlinjer. Näringsriktig mat är en viktig del av barnens dag på förskolan och det är av vikt att du har goda kunskaper i näringslära och specialkost. Grundläggande datorkunskaper är ett krav, då inköpen görs digitalt.

Du har barnen i fokus och brinner för att väcka intresse för mat och ge goda matupplevelser. Du är flexibel och lyhörd och skapar ett gott arbetsklimat. Din förmåga att planera och lägga upp arbetet är mycket god. Du hittar smarta lösningar för att ta hand om resurser och råvaror med målet att minska matsvinn och hålla en god ekonomi.

Meriterande är erfarenhet av arbete i förskola eller förskoleklass som t ex resursperson eller barnskötare.  

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde: Augusti 2019 enligt överenskommelse.

Övrigt: Tjänsten är en provanställning på ca 50%, men i kombination med arbete i barngrupp kan det öka enligt överenskommelse.
Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Ansökan i form av CV och Personligt brev skickas till: forskola@tureholmskyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 2019-03-04