Expeditionen

Inga poster just nu
Se hela kalendern

Konfirmation - KonfaS

Var med i KonfaS! Träffa nya kompisar, prata om det som är viktigt och lär dig massa nytt om Gud, livet och Bibeln!

Tureholmskyrkan erbjuder alla som går i skolår 8 att konfirmera sig. Under två terminer träffas vi ungefär varannan vecka för undervisning, olika aktiviteter och fika. Innehållet kan variera med allt ifrån drama, lekar, diskussioner, film, bild, bibelberättelser, andakter m.m. Undervisningen utgår från vardagen, det som är viktigt och berör, sedan ser vi vad Bibeln säger om det här och till sist funderar vi tillsammans över hur vi kan använda och förstå det som står i Bibeln.

Tureholmskyrkans konfirmationsläsning är en del av KonfaS, konfirmation i Equmeniakyrkan Region Syd. Förutom träffarna i Sösdala innebär KonfaS tre helgläger och ett längre sommarläger tillsammans med andra konfagrupper från olika församlingar i Skåne och Blekinge. KonfaS-helgerna har olika teman: Bibeln, Mission/Att hjälpa någon som behöver och Skapelsen/Miljö. Helgerna innehåller, förutom undervisning, andakter, kul lekar, massa god mat, nya vänner, praktiska uppgifter, sång, musik och mer skapande.

I slutet av vårterminen äger själva konfirmationshögtiden rum i Tureholmskyrkan, sedan åker vi på läger i början av sommaren.

Efter konfirmationsåret erbjuds KonfaS 2, 3 och 4, alltså att i upp till tre år till fortsätta fördjupa din tro på Gud. Konfas 2 innebär att du är med på helglägren, får lite större utmaningar och jobbar med boken Action. Även under KonfaS 3 och 4 är du med på helglägren, samt att du under ena året åker på en resa till Litauen och andra året till Taizé.

Undervisningen är kostnadsfri, men lägren betalas av varje konfirmand.

Intresserad av konfirmation i Tureholmskyrkan? Ring eller maila till oss för mer information!