Barn & ungdom

Equmenia Tureholmskyrkan är namnet på Tureholmskyrkans ungdomsförening. Det finns fyra olika grupper att vara med i: Scout, Minikören, Söndagsskolan och Tonår. Du betalar en medlemsavgift på 150 kr per termin, och då får du vara med i så många grupper du vill. Bra va?!

Du har också möjlighet att konfirmeras i Tureholmskyrkan. Tureholmskyrkans konfirmationsläsning är en del av KonfaS, konfirmation i Equmeniakyrkan Region Syd.

Scout är till:
• för dem som hellre är ute än inne.
• för dem som gärna sover i en sovsäck framför en värmande eld.
• för dem som tycker om att göra upp eld.
• för dem som vill lära sig att slå knopar.
• för dem som gillar lägerliv.
• för dem som trivs med att gå spårningar med kompisar.
• för dem som vill lära sig att hantera kniv, yxa och såg.
• för ALLA.

Vi ledare vill:
• träna scouterna i att klara sig under enkla förhållanden ute i naturen.
• lära scouterna att upptäcka vår natur.
• uppmuntra scouterna att arbeta praktiskt tillsammans i grupp.
• förmedla en kristen livssyn.

Du som går i förskoleklass och uppåt är välkommen på scout. Vi träffas på torsdagar kl.18.00-19.30 på Skoghus om inget annat anges.

Kontakt: Sara Lindberg 0703-42 94 71

Minikören träffas i Tureholmskyrkan på onsdagar klockan 17:00 – 18:00. Du är välkommen att börja på höstterminen det året du fyller fem år, sedan får du vara med så länge du vill.

På våra samlingar sjunger vi mycket, främst kristna barnkörsånger, men på programmet finns även andra saker som dans, spel på rytminstrument, olika sånglekar med mera.

Vid ett antal tillfällen under året sjunger vi upp för publik. Detta görs bland annat på gudstjänster i Tureholmskyrkan, men även på andra evenemang som Sösdaladagen. De flesta barnen i Minikören medverkar även i det årliga luciatåget som Equmenia Tureholmskyrkan anordnar.

Till Minikören går du som älskar att sjunga, som vill ha roligt och som vill höra om vem Jesus är.

Kontakt: Rebecka Einarsson 0768-56 52 07

Söndagsskolan träffas under gudstjänsttid (oftast klockan 10, ibland klockan 18) på söndagar.

Söndagsskolan är barnens gudstjänst. Vi börjar med att vara med på gudstjänsten i kyrksalen och ser det som betydelsefullt att också vara med i församlingsgemenskapen. Innan det är dags för predikan går vi till våra lokaler. Vi har alltid en samling som har sin utgångspunkt i Bibeln. Varje termin har ett särskilt tema som t ex ”I Guds hand”, ”Frälsarkransen”, ”Jag och mina medmänniskor”. Samlingen följs av aktivitet som t ex sång, bakning, drama/teater, pyssel, tävlingar, spårning. Vi avslutar med att tända ljus och be tillsammans.

Söndagsskolan har gamla anor och är ett koncept som håller! Vi tycker det är viktigt att förmedla Bibelns budskap på ett lättillgängligt och förståeligt sätt för barnen. Att har roligt tillsammans och känna sedd lägger vi också vikt vid.

Samlingarna riktar sig till barn i åldern 3 – 13 år. Varmt välkommen, trogen gudstjänstbesökare som engångsbesökare!

Kontakt: Anna-Lena Grimberg 0760-27 04 75

Tonår är till för dig som går i sjuan och uppåt. Vi träffas i Tureholmskyrkan på fredagar klockan 19:30. Kyrkan är öppen till ca klockan 23:00.

Programinnehållet varierar väldigt mycket, men upplägget på en tonårskväll är i princip alltid detsamma: program, fika, andakt och allmänt häng.

På Tonår blandas humor och allvar. Här finns utrymme för hjärnsläpp och galna upptåg, men det ges också tillfälle att prata om livets djupare frågor som vem Jesus är och vad det innebär att tro på honom. Vi ser andakten som en viktig del under kvällen då vi får sitta ner tillsammans, sjunga, tända ljus, be och bara vara.

Kontakt: Marisete Martinsson 0705-78 70 48

Konfirmationsläsning – KonfaS

Under läsåret 2020-2021 startar ingen ny konfagrupp i Tureholmskyrkan. däremot fortsätter Konfas 2, 3 och 4.

Var med i KonfaS! Träffa nya kompisar, prata om det som är viktigt och lär dig massa nytt om Gud, livet och Bibeln!

Tureholmskyrkan erbjuder alla som går i skolår 8 att konfirmera sig. Under två terminer träffas vi ungefär varannan vecka för undervisning, olika aktiviteter och fika. Innehållet kan variera med allt ifrån drama, lekar, diskussioner, film, bild, bibelberättelser, andakter m.m. Undervisningen utgår från vardagen, det som är viktigt och berör, sedan ser vi vad Bibeln säger om det här och till sist funderar vi tillsammans över hur vi kan använda och förstå det som står i Bibeln.

Tureholmskyrkans konfirmationsläsning är en del av KonfaS, konfirmation i Equmeniakyrkan Region Syd. Förutom träffarna i Sösdala innebär KonfaS tre helgläger och ett längre sommarläger tillsammans med andra konfagrupper från olika församlingar i Skåne och Blekinge. KonfaS-helgerna har olika teman: Bibeln, Mission/Att hjälpa någon som behöver och Skapelsen/Miljö. Helgerna innehåller, förutom undervisning, andakter, kul lekar, massa god mat, nya vänner, praktiska uppgifter, sång, musik och mer skapande.

I slutet av vårterminen äger själva konfirmationshögtiden rum i Tureholmskyrkan, sedan åker vi på läger i början av sommaren.

Efter konfirmationsåret erbjuds KonfaS 2, 3 och 4, alltså att i upp till tre år till fortsätta fördjupa din tro på Gud. Konfas 2 innebär att du är med på helglägren, får lite större utmaningar och jobbar med boken Action. Även under KonfaS 3 och 4 är du med på helglägren, samt att du under ena året åker på en resa till Litauen och andra året till Taizé.

Undervisningen är kostnadsfri, men lägren betalas av varje konfirmand.

Kontakt: Margareta Martinsson 0709-22 19 28

Med anledning av Covid 19 kommer tyvärr ingen Messy Church att anordnas under våren 2021. Vi hoppas på bättre tider till hösten!

Messy Church är ett koncept som ursprungligen kommer från England och nu finns över hela världen. Messy Church – ordagrannt ”rörig kyrka” – innehåller tid för skapande och aktivitet, fika/måltid och andakt. Konceptet riktar sig inte bara till barn utan till alla åldrar. Det är det som är styrkan och meningen med Messy Church, att få vara tillsammans över generationsgränserna.

Några gånger per termin anordnas Messy Church i Tureholmskyrkan. Välkommen att pröva på denna annorlunda form av att vara kyrka.

Equmenia Tureholmskyrkan är en del av Tureholmskyrkan Sösdala, men också en del av Equmenia. Equmenia är Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation och står för all verksamhet för barn och unga i Equmeniakyrkan.

Utöver de olika grupper som Equmenia Tureholmskyrkan bedriver organiserar vi också andra arrangemang som Luciafirande, Messy Church, kräftskiva, läger etc. All vår verksamhet utgår från mottot ”Jesus Kristus är Herre”. Grunden för vår verksamhet är tron på Gud, men det är inget krav på att vara kristen för att få vara med. Alla är välkomna!

Equmenia Tureholmskyrkan drivs av en styrelse samt ett 20-tal ledare. Arbetet med barn- och ungdomsverksamheten sker i nära kontakt med församlingen och dess anställda.

Allt ledarengagemang i Equmenia Tureholmskyrkan är ideellt; det är alltså ingen ledare som får betalt för sitt arbete här. Det finns dock annat som kostar pengar, t ex våra lokaler, vårt material, det ätbara som då och då bjuds under våra aktiviteter och de medlemsavgifter vi betalar till Equmenia. Vår verksamhet finansieras främst av gåvor, verksamhetsbidrag, samt de pengar vi tjänar på vissa av våra arrangemang. Den som blir medlem i Equmenia betalar också en medlemsavgift på 150 kronor per termin. Som medlem får du vara med i alla grupper i Equmenia Tureholmskyrkan och omfattas även av vår försäkring under den tid du tillbringar i vår förening.

Kontakt:
Sigrid Grimberg, ordförande, 0730-86 13 13
Anna-Lena Grimberg, kassör, 0760-27 04 75

Swish: 123 542 24 31
Bankgiro: 599-5089

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller behöver hjälp av något slag är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

Tureholmskyrkan, Sösdala Map

Tureholmskyrkan
Hanåsvägen 15
282 71 Sösdala

Exp. 0451 - 602 36
info@tureholmskyrkan.se

Pastor/föreståndare

Dan Inge Olsson

0706-46 06 86

daninge@tureholmskyrkan.se

Pastor

Pernilla Mårtensson

0708-64 65 53

pernilla@tureholmskyrkan.se

Administratör och kassör

Marisete Martinsson

0705-78 70 48

marisete@tureholmskyrkan.se

Ordförande

Mattias Mohlin

0760-35 39 62

mattias.mohlin@gmail.com