En sommarhälsning från Liselotte och Jennie

Vänner,

Nu är sommaren här. Ibland hinner vi inte riktigt med när tiden går så snabbt, vardagen rullar på i högt tempo och vi försöker hålla undan det värsta både hemma och på jobbet. Under andra tider kryper tiden fram och tillvaron andas mer tomhet och ensamt än ett sammanhang. Vi finns på olika ställen i livet med olika behov och längtan. Tillsammans får vi följa Jesus.

Oavsett hur livet ser ut behöver vi få möjlighet att stanna upp lite. Vi behöver vila på olika sätt. Och vi behöver hålla oss nära Jesus. Kanske andas ut, slappna av i hängmattan eller bara ligga i gräset och titta på himlen. Kanske är det nu du ska ringa det där telefonsamtalet eller föreslå någon en promenad eller fika, eller fråga om du får be för en vän.

I gudstjänsterna har vi under våren haft Söndagens High Five med fem frågor. Då utmanas den som svarar att ”berätta om ett tillfälle då du märkte Jesus”. Så många viktiga berättelser har vi fått höra. Ofta är det nog de stora händelserna som vi kommer ihåg bäst och gärna berättar. Men tänk att Jesus finns hos dig varje vanlig dag och vill visa lite mer av livet och de möjligheter som finns. När du tar en annan väg hem från tåget eller plötsligt kommer att tänka på en person, kan det vara Jesus som vill leda dig till ett möte eller visa något som är för dig.

Att följa Jesus är inte bara en del av livet utan hela. Tron handlar inte några få saker som Gud är intresserad av utan om allt vi är och gör. Därför kan vi räkna med att Jesus vill leda oss varje dag.  I Tureholmskyrkan får vi följa Jesus tillsammans, alla åldrar och med olika bakgrund. Det är det viktigaste.

Orden i Psaltaren 23 handlar om Jesus och oss, en vanlig dag i sommar och alltid. ”Han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar…”

Programmet som är ute nu sträcker sig till och med augusti. Kom särskilt ihåg att vi söndagen 25 augusti har en dag tillsammans, församling och Equmenia, på Skoghus. Alltså en Tillsammansdag. Mer info och tider kommer, men boka in den dagen redan nu.

Med glädje berättar vi att från och med 15 juni arbetar Jennie 50% hos oss i Tureholmskyrkan, och börjar också sin tjänst i Centrumkyrkan, Bjuv.

Jennie kommer ha semester v 27-30 och Liselotte v 27-31.

Vi har börjat ett arbete med att hitta långsiktiga strukturer för hur vi vill göra för att vara en kyrka med alla åldrar, med fokus på barnen. Vi alla i gemenskapen är väsentliga och behövs. Så berätta gärna vad du brinner för och är det något du saknar eller något du särskilt längtar efter i vår kyrka så tveka inte att säga till någon av oss anställda.

Med önskan om en välsignad och skön sommar,

Jennie Malmgren                                     Liselotte Spåre

Diakonalt ansvarig socionom                   Pastor

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller behöver hjälp av något slag är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

Tureholmskyrkan, Sösdala Map

Tureholmskyrkan
Hanåsvägen 15
282 71 Sösdala

Exp. 0451 - 602 36
info@tureholmskyrkan.se

Pastor och föreståndare

Liselotte Spåre

0730-34 50 73

liselotte.spare@tureholmskyrkan.se

Socionom med diakonalt ansvar

Jennie Malmgren

0738-00 81 10

jennie.malmgren@tureholmskyrkan.se

Bokningsansvarig

Lana Odegova

0792-01 93 20

lana@tureholmskyrkan.se

Ordförande

Mattias Mohlin

0760-35 39 62

mattias.mohlin@gmail.com