Information med anledning av Covid-19

Församlingens styrelse och Equmeniastyrelsen har träffats tillsammans och diskuterat det aktuella läget med anledning av Covid-19. Information rullar in från omvärlden och det är lätt att bli förvirrad av alla dessa olika budskap. Vi måste bedöma vår situation från hur det är här i Sverige och vad de svenska hälsomyndigheterna ger för rekommendationer och restriktioner. För en del av oss kan livet fortsätta nästan som vanligt medan andra måste göra stora förändringar.

Tureholmskyrkan och Equmenia Tureholmskyrkan vill följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Equmeniakyrkan ger och med detta som grund har vi tagit beslutet att fortsätta med öpnna gudstjänster så länge vi kan. Antalet närvarande kommer räknas för att inte överstiga 50 personer. De gånger det är möjligt kommer gudstjänsterna livesändas på Facebook och även kunna ses efteråt på Facebook och Youtube (sök efter Tureholmskyrkan).

Avseende Equmenias verksamheter fortsätter Scout, Söndagsskolan och Tonår. Ungdomshäng, Minikören och fredagens öppna idrottshall har tills vidare uppehåll, likaså Onsdagscaféet. Valborgsfirandet på Skoghus ställs in och konfirmationsgudstjänsten flyttas till september. Gällande övriga samlingar som bara förekommer enstaka tillfällen ges information efterhand.

Alla är välkomna att delta i det vi erbjuder så länge ni eller era barn inte uppvisar några förkylningssymtom (inkl. feber, hosta eller ont i halsen), inte heller milda symtom. Du som är över 70 år eller befinner dig i en riskgrupp råder vi att inte delta i våra samlingar över huvud taget. Vi som församling och Equmenia har ansvar för våra medlemmar och samhället. Vi agerar inte utifrån rädsla utan av respekt och omsorg – vi vill vara rädda om varandra.

För att undvika smittspridning ber vi alla respektera hygienrutiner och fysiskt avstånd om ni deltar i våra gudstjänster och verksamheter. Vi kommer att göra vissa förändringar i gudstjänsterna för att undvika smittspridning, bland annat utnyttja hela lokalen genom att öppna upp kyrksalen till serveringslokalen, inte använda psalmböcker eller kollektboxar. Tills vidare kommer vi inte ha något kyrkkaffe i samband med gudstjänsterna. I de samlingar där det är fika (t.ex. Tonår) kommer detta serveras enligt gängse rekommendationer. Ni som inte kan delta i samlingar uppmuntrar vi att hålla kontakt med oss i församlingen och Equmenia genom telefon och sociala medier och våra gruppledare kommer försöka göra likadant för er.

Vi behöver alla lära oss att vara kreativa och flexibla i hur vi nu är kyrka. Våra gudstjänster och verksamheter kanske kommer utföras på olika sätt, eller ett helt nytt sätt. Beroende på vad vi hör från myndigheterna kan allt ställas in med kort varsel. Gudstjänster och verksamheter kan också ställas in i sista minuten på grund av ledarbrist eller att medverkande blivit sjuka. Vi gör allt vi kan för att komma ut med information så snabbt som möjligt, via hemsidan, medlemssidorna och facebook. Det är viktigt att alla, ledare samt deltagare, håller sig uppdaterade och även hjälper till att hålla andra uppdaterade som har svårt att få information på ett annat sätt.

För frågor kring Equmenias verksamheter och förändringar i schemat kan ungdomar och deras anhöriga kontakta ungdomspastor Erick Abramson (072 454 8989).

För frågor kring antal personer som kan tryggt rymmas i våra lokaler samt diakonifrågor (allt från personliga samtal till matleverans till hemmet) kan du ringa församlingens assistent och administratör Maggan Martinsson (070 922 1928) respektive Marisete Martinsson (070 578 7048).

För själavårdsamtal eller information om hur man kan delta i gudstjänst- och andaktslivet hemifrån kan du kontakta pastor Derek Walles (073 715 4693).

Sprid gärna denna information till andra som har relation till Tureholmskyrkan och Equmenia Tureholmskyrkan. Vi sätter vår blick på Gud och litar på Guds närvarande omsorg och kärlek.

Sidan uppdaterad 26 april

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller behöver hjälp av något slag är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

Tureholmskyrkan, Sösdala Map

Hanåsvägen 15