Pastor/diakon sökes

Tureholmskyrkan i Sösdala är kyrkan mitt i byn. Församlingen har vuxit det senaste decenniet och har omkring 200 medlemmar. Vi är vanliga människor långt ifrån perfekta eller färdiga, men med en stark längtan att erbjuda evangelium för människor i vår bygd. Vi har ett omfattande barn- och ungdomsarbete. Sången och musiken har också en stor och viktig plats. Församlingen präglas av en öppen atmosfär med många kontakter med andra kyrkor, skolan, invånarna, bygdens föreningar.

Nu söker vi pastor/diakon och föreståndare som tillsammans med församlingsadministratör, församlingsmedlemmar samt kollegor inom Equmeniakyrkan vill dela Guds ord och leda människor i sin tro.

Vi vill att du…
Har teologisk utbildning eller är utbildad diakon.
Har några års erfarenhet av arbete som innebär kontakt med människor.
Har ett tydligt andligt ledarskap.
Kan stödja och inspirera våra ledare inom Equmenia.
Har lätt för att skapa relationer och är bra på att samspela.
Är ekumeniskt sinnad.
Är handlingskraftig i det dagliga arbetet men har också förmågan att se långsiktigt och helheten.
Är självgående i dina arbetsuppgifter.

Sösdala är ett samhälle mitt i Skåne, omgiven av vacker natur, ett rikt föreningsliv och goda tågförbindelser. Här är det lätt att trivas!

Omfattningen är 100% eller annan omfattning enligt överenskommelse. Tillträde är önskvärt i början av 2022.

Kontakta gärna oss för mer information om tjänsten:
Församlingens ordförande Mattias Mohlin, mattias.mohlin@gmail.com
Församlingsadministratör Marisete Martinsson, marisete.martinsson@tureholmskyrkan.se eller 0705-78 70 48

Välkommen med din ansökan som bör innehålla CV med personligt brev och skickas till rekrytering@tureholmskyrkan.se senast den 30 september 2021.
Vi tillämpar löpande urval.

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller behöver hjälp av något slag är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

Tureholmskyrkan, Sösdala Map

Hanåsvägen 15